Cambiamos, pero no nos gusta que lo que nos rodea cambie.

Del 15/04/2018 al 15/06/2018
Per alguna raó estranya, els que estem al segle XXI, ens ha tocat viure en una espècie de catarsi no sol·licitada que ens obliga sense pudor a ser moderns, i a tenir un profund sentit digital en lloc de l'analògic. 

  Quan fa fred o calor volem sortir, relacionar-nos, somriure i tocar.

Sobretot tocar, perquè estem acostumats a interaccionar en el moment d'executar operacions i transaccions. Ja ens agrada sentir que tenim  tot    "AMAZON" al nostre mòbil, però volem veure vitrines boniques, carrers il·luminats i, per damunt de tot, esperem que la nostra família i els nostres amics tinguin feina.  

Així és més fàcil programar les vacances, preveure el futur i fins i tot enviar els nens a l'escola amb la confiança que els carrers són segurs, i que el comerç de tota la vida ens té les portes i el cor oberts.

Per la seva banda, el comerç, els comerciants i els seus treballadors van aprenent mica en mica com vendre i emocionar als seus clients de tota la vida, que ara són digitals i han canviat. Sens dubte, molt més ràpid que el comerç mateix.
 

Coneixes l'Escola del Comerç?



Creieu que he perdut el nord i que no té lògica res del que explico?

És possible, però la veritat és que ara mateix la lògica ja no acompanya ni el temps meteorològic tal com el coneixíem. Ja no podem dir que COMENÇA LA PRIMAVERA i que cal canviar l'armari per omplir-lo de flors i pol·len, ja que acaben d'anunciar a la ràdio que nevarà a cotes baixes. 

 I, definitivament, el canvi té a veure amb tothom.
Amb compradors i amb venedors.
Amb digitalització i amb emocions.
Amb carrers nets, plens de vida i de llum.
Té a veure amb el model de ciutat que volem tenir.
Té a veure amb modernitat i amb estil de vida.

Però sobretot té a veure amb persones que estan intensament interessades per la formació i l'aprenentatge, procés que a molts els pot semblar lent, però que és constant. Té a veure amb el barri, i encara més, té a veure amb tu i amb mi.

Alcem la nostra mirada i reconeguem que Catalunya està canviant i que el comerç local, el de tota la vida, també ho fa, per regalar-nos el que no volem que l'era tecnològica ens tregui: perquè tota aquesta gent paga impostos per mantenir els carrers com ens agraden, plens de gent que s'il·lusiona amb el canvi de vitrines i que vol que els seus nens vagin segurs pel carrer.

 

Paulina Jordán H. 
Responsable de l'àrea de comunicació CEINA

 

T'interessa aquest i altres
temes relacionats a la formació?
Subscriu-te aquí  newsletter

SEDE CENTRAL
Avinguda Europa, 7-9
08700 - Igualada (Barcelona)
Teléfono: 93 805 00 94
WhatsApp: 683458704

logo blanc blau