Hay mucho por descubrir en el mundo del vino

Jueves 13/07/2017
" Un tast de vins té sentit per a mi quan puc descobrir amb els participants el sabor de la terra", explica Sònia Farran sommelier i formadora al CEINA.

"Darrera d'un celler normalmenr hi ha un pàges, professió que cada cop es va perdent més, i quasi sense donar-nos en.

És qui coneix el cep, el poda, el cuida i el vigila durant tot l'any, fins que l'eòleg del celler arriba a participar en el procés. 

Decidirà quin moment de la maduració és l'òptim per collir, quins llevats utilitzarà, quant de temps fermentarà el vi i si deixarà 3 mesos a la bóta o bé 12. És el que veu clar quin és el producte que veurà la llum un cop acabat. És despres de això que el vi arribarà a la nostre taule sense que nosaltres ens coneguem la història. Els seus sabors, olors, colors, textures parlen de la terra i parlen de nosaltres també. 

 

   Clica per veure el vídeo

 

Un tast de vis serveix per sentir el món del vi.
No només del seu procés tècnic, sinó també de la nostra forma de vida i de la nostra gastronomia. De l'esforç per conservar les varietat autoctones i del respecte a les caracteristiques de cada raïm. Un tast, un concurs o bé una sessió de maridatge és una experiència que m'agrada compartir, perquè la terra mereix tant respecte i té tant per oferir que sempre és una gran experiència. 


T'interessa aquest i altres
temes relacionats a la formació?
Subscriu-te aquí   newsletter

SEDE CENTRAL
Avinguda Europa, 7-9
08700 - Igualada (Barcelona)
Teléfono: 93 805 00 94
WhatsApp: 683458704

logo blanc blau